Over Streamradio

Op StreamRadio kun je helemaal gratis naar honderden verschillende internet radio streams luisteren. De streams zijn onderverdeeld in diverse muziekgenres.

Door wie is StreamRadio gemaakt?

StreamRadio is een maatwerk webapplicatie bedacht, ontworpen en geschreven door Boksie. Boksie bedenkt bouwt en onderhoudt website, webshops en webapplicaties.

Wat is een internet radio stream

Met streaming radio, streamradio of internetradio wordt een uitzending die via het internet wordt uitgezonden bedoeld. Tegenwoordig zijn er zeer veel grotere (en kleinere) radiostations die behalve via de ether ook via internet uitzenden uit. Vele webradiostations zijn te vinden via de website van het radiostation of via zo genaamde verzamel websites.

StreamRadio heeft een grote verzameling internetradio stations in diverse genres geselecteerd. Mocht er een radio stream missen of wil je je eigen internet radio stream toevoegen? Dan kun je hier een zender aanmelden. StreamRadio plaatst deze dan zo snel mogelijk op streamradio.nl.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn zender of stream toevoegen?

Jouw zender of stream kun je gemakkelijk aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.
Na controle wordt jouw stream zo spoedig mogelijk toegevoegd aan de database.

Hoe kan ik mijn zender die al op StreamRadio staat wijzigen of verwijderen?

Het zelf kunnen wijzigen van een bestaande zender is op dit moment nog niet mogelijk. Om wijzigingen aan een bestaande zender te doen kun je een mailtje sturen naar [email protected]. Vermeld in deze mail om welke zender het gaat en wat er gewijzigd dient te worden.

Kan ik ook meedere zenders plaatsen?

Ja hoor, dat is geen probleem!

Mijn stream url heeft geen SSL verbinding (https), hoe kan ik deze toch plaatsen?

Dit is helaas niet meer mogelijk. Wellicht is het verstandig een nieuwe host voor je stream te zoeken?

Hoe kan ik naar streamradio luisteren op mijn smartspeaker?

StreamRadio zendt zelf geen muziek uit. Het is dus niet mogelijk StreamRadio rechtstreeks te ontvangen op een smartspeaker.
Het is wel mogelijk om muziek te luisteren via je smartspeaker door op je computer, tablet of telefoon een stream op StreamRadio af te spelen en vervolgens het apparaat te verbinden met de smartspeaker en op deze manier de muziek af te spelen.

Waarom worden er advertenties getoond?

StreamRadio is helemaal gratis, om het ook gratis te kunnen houden plaatsen wij advertenties. Op deze manier onze kosten te kunnen dekken. Kosten die wij maken zijn bijvoorbeeld kosten voor het hosten, onderhouden en ontwikkelen.

Hitstream FM Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Praesentium.
Koekje erbij?

Net als iedere andere website maakt ook Streamradio gebruik van cookies. Welke cookies dit zijn en wat we daarmee doen kun je lezen in het privacybeleid van deze website.

Is goed hoor!